Vorige Lezingen

Hieronder vind je inhoudelijke informatie over de lezingen door sprekers die we mochten ontvangen in ons Café vanaf de oprichting in 2012.

18sep2012

Maak goud van je leven. Lezing door Geert Kimpen.

In de lezing 'Maak goud van je leven' onthult Geert Kimpen de zeven processen die jij kunt doorlopen wanneer je jouw lood in goud wilt veranderen.

Meer informatie...

16okt2012

2012: Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Lezing door Peter Toonen.

Een unieke, uitdagende en tegelijk troostende lezing over leven en dood en over de synchronisatie van grote en kleine tijdcycli op aarde en in de kosmos tot in je persoonlijke leven.

Meer informatie...

20nov2012

NLP en de Tao. Lezing door Joost van der Leij.

De Tao is een drieduizend jaar oude levensvisie die wonderwel naadloos aansluit bij NLP. Alle belangrijke NLP concepten en ideeën komen terug in de Tao.

Meer informatie...

15jan2013

Activeer uw zelfgenezend vermogen. Lezing door Henk Fransen.

Op een originele manier vertelt Henk Fransen over de werking van lichaam en geest en over hoe mensen hun gezondheid en zelfgenezende vermogens kunnen ontwikkelen. Hij kruipt daartoe in de huid van ‘Bondgenoot’, een immuuncel, en vertelt wat deze cel in het lichaam allemaal meemaakt.

Meer informatie...

19feb2013

Vedische astrologie. Lezing door Narada Kush.

De Vedische astrologie is een spirituele benadering van ons leven en is zowel wegwijzer, levensagenda als spirituele gids. Ze is afkomstig uit de Indiase traditie van wijsheid en geeft een diepgaand inzicht in de relatie tussen ons en het universum en wat we van die intieme relatie kunnen leren.

Meer informatie...

19mrt2013

De MIR-methode. Lezing door Mireille Mettes.

De MIR-Methode is een zelfhelingsmethode en is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen.

Meer informatie...

16apr2013

Het geheim van genialiteit. Lezing door Tijn Touber.

Genialiteit is van alle tijden, maar niet iedereen is geniaal. Wat maakt iemand tot een genie? Hoe krijg je toegang tot geniale invallen, aha-momenten, inspiratie en verruimde inzichten? Hoe kun je genialiteit inzetten om je leven, je werk en je relaties naar een hoger plan te tillen? Welke praktische stappen kun je nu zetten?

Meer informatie...

21mei2013

De Jassentechniek. Lezing door Hans de Waard.

Iedereen draagt het onverwerkte verleden met zich mee – als jassen - . Bij de een zijn deze wat dikker dan bij de ander. Deze jassen bepalen hoe we ons voelen, in het leven staan en reageren op onze omgeving. Echter, jij bepaalt zelf of je daar last van hebt of niet. Wanneer deze jassen je tot last worden kan deze techniek iets voor je betekenen.

Meer informatie...

18jun2013

Vrouwenpower! Lezing door Christine Pannebakker.

Christine Pannebakker prikkelt je om jezelf echte vragen te stellen. Niet te blijven hangen in het verleden. En te luisteren naar je buikgevoel. Ze daagt je uit om jouw succes, waarden en leven te herdefiniëren. Durf jij eerlijk te kijken naar jezelf, geliefden, kinderen, collega’s? Kom dan naar de lezing Vrouwenpower en ga de uitdaging aan om volledig in je power te staan.

Meer informatie...

17sep2013

Hoe vinden we NU onze innerlijke waarheid? Lezing door Avani van Leeuwe.

Deze lezing heeft de intentie u in herinnering te brengen hoe de hemel op aarde te bewandelen; hoe te leven vanuit uw volledig potentieel. Zij brengt u hopelijk een dieper inzicht in uzelf, in uw groei in Liefde en laat u mogelijk iets van uw potentieel ervaren.

Meer informatie...

15okt2013

Spirituele Groei met Het Enneagram, lezing door Willem Jan van de Wetering

Het Enneagram kent, naast de bekende typologie, ook een spiritueel model. Enneagram specialist Willem Jan van de Wetering legde dat model bloot en combineerde het met de negen Enneagramtypen, zodat er negen manieren tot spirituele groei ontstaan.

Meer informatie...

12nov2013

Soul Voice. Interactieve lezing/workshop door Anke de Jong.

"De menselijke stem is het meest krachtige instrument dat we tot onze beschikking hebben voor heling en om veranderingen in ons bewustzijn tot stand te brengen. Door de mogelijkheden van onze stem komen we tot bevrijding van ons volledige wezen en vinden we de weg naar onze bron van creativiteit.”

Meer informatie...

17dec2013

Leven is een werkwoord. One-man show door Peter Faber.

Leven is een werkwoord, Liefde is een werkwoord, en daarvoor moet je in conditie zijn. Elke keer opnieuw weerstand, verdriet, woede, gekte, angst etc. overwinnen om het beste uit jezelf te halen.

Meer informatie...

21jan2014

Aliran Indonesia, lezing en workshop door Ries de Tenaga

Binnen de programma's van de Aliran Indonesia staat het Eigen helend menselijk vermogen en het thema Aarding, op basis van innerlijke kennis en kracht, centraal (ilmu tenaga dalam). De Aliran Indonesia biedt visie en kennis op traditioneel en authentiek energiewerk.

Meer informatie...

25feb2014

U wordt op uw nummer gezet! Lezing Numerologie door Gerrit Jansen

Vanuit de numerologie is het mogelijk je levensmissie te berekenen, wat zijn in dit leven de kansen en valkuilen, wat heb je als Geest beloofd om op de aarde te ervaren.

Meer informatie...

18mrt2014

Het sprookje van de dood, een inspirerend verhaal door Marie-Claire van der Bruggen

Een verhaal over een Zieltje dat voor de allereerste keer de reis naar de Aarde gaat maken. Wat gaat daar allemaal aan vooraf en hoe is het voor een ziel om in een mensenlichaam geboren te worden. Hoe wordt een leven op Aarde ervaren door de ogen van een ziel en tenslotte hoe ervaart een ziel het sterven, oftewel de terugkeer naar Huis.

Meer informatie...

15apr2014

De 2 werelden-theorie van Loo. Lezing door Loo van Roozendaal.

Loo maakt, bij zijn diagnose, een 3-deling: lichaam, geest en ziel. Voor behandeling van de eerste twee zijn er ontelbaar veel soorten therapieën. Loo heeft er vele van gezien en/of bestudeerd. Maar er zijn niet veel therapeuten die het zielsstuk echt kunnen pakken. De essentie van genezing, op alle drie niveaus, ligt volgens hem altijd in het aanpakken van het zielsstuk.

Meer informatie...

20mei2014

Waarom wij maskers dragen, lezing door Yoyo van der Kooi

Hoe wij onszelf definiëren is niet los te zien van de programmering waar wij vanaf onze geboorte aan onderhevig zijn. Wij vereenzelvigen ons met de eigenschappen die ons zijn toegedicht en de rol(len) die wij aannemen/vervullen.

Meer informatie...

17jun2014

Ho’oponopono. Lezing door Willem Vreeswijk.

Ho’oponopono is de meest simpele, snelste en leukste manier om terug te keren naar de Goddelijke Inspiratie. Je hebt er niemand bij nodig, je kunt het zelf doen en dure therapeuten of leermeesters kun je aan de kant zetten.

Meer informatie...

09sep2014

De Levenscode. Lezing door Albert Sonnevelt.

Wat zijn de 6 geheimen van vitale ouderen? Er leven momenteel meer dan 320.000 honderdjarigen op onze planeet. Hoe zijn zij er, ondanks vaak zware omstandigheden, toch in geslaagd om vitaal oud te worden? Deze vraag liet Albert Sonnevelt, psycholoog, niet meer los.

Meer informatie...

14okt2014

Inzicht in ADHD en ADD. Lezing door Ineke Gorter.

Hoe kun je worden wie je bent? Hoe kun je, ondanks het anders zijn in de ogen van anderen of jezelf, toch zijn wie je bent en jezelf neerzetten.? Wat is jouw specifieke waarde die jij meebrengt in dit leven en welke lessen heb je te leren?

Meer informatie...

11nov2014

Ingangen tot Een cursus in Wonderen. Lezing door Willem Glaudemans.

Veel mensen lopen een tijdje om de Cursus heen. Om allerlei redenen. Hij is te dik, te ingewikkeld, of het christelijk taalgebruik stoot af. Dit zijn afleidingen die de kracht van deze spirituele leerweg meteen duidelijk maken. Zelfs ongeopend laat hij mensen niet onberoerd.

Meer informatie...

10feb2015

'Voeding en ontgiften', lezing door Mike Donkers

Mike Donkers zal ingaan op hoe we op een zo effectief en snel mogelijke manier kunnen ontgiften van vervuilende en schadelijke stoffen, die ons verzieken en verzwakken. Het wordt tijd dat we weer in onze kracht gaan staan en de lessen van natuurvolkeren helpen ons hierbij!

Meer informatie...

10mrt2015

'De Weg door De Kelken, Teachings', lezing door Sara en Gerrit Minken

Wanneer je het (on)bewuste verlangen voelt om jouw Zelf te ontmoeten en er wederom in Thuis te komen, dan is de Teaching van vanavond wat voor jou.

Meer informatie...

14apr2015

'Damestasjes lezen en herenbroekzak kijken', lezing door Yoeke Nagel

Aan de hand van alle troep die een vrouw met zich meezeult, kijkt Yoeke in de ziel van de eigenares. Waarom heeft zij zes pennen bij zich? Een borstel en twee lipsticks? Wat betekent de hoeveelheid leefgruis onderin haar tas?

Meer informatie...

12mei2015

Lezing 'Theta healing' door Nancy Snoeck

Meesterschap verkrijgen over je eigen leven en lichaam

Meer informatie...

10nov2015

'Het Presence-proces, Stap voor stap naar het nu', interactieve lezing/workshop door Anneke Schlepers

Met een afstemming: laat maar zijn en voel wat is. Een ervaring met de ademverbinding. Ervaringen uit de Presence bijeenkomsten. De hier en nu werkwijze met de thema’s.

Meer informatie...

12jan2016

'Het leven waarvoor jij in de wieg bent gelegd', lezing door Henk Fransen

In een verrassende miniworkshop laat Henk het publiek letterlijk ervaren wat het levensdoel is en hoe we het moeiteloos kunnen manifesteren.

Meer informatie...

08mrt2016

Van overleven naar leven met muziek. Ervaringsreis met Guy Andreoli.

Genieten van verschillende muziekstukken die worden verbonden met bezinnende woorden, zodat je ter plekke de helende werking van muziek kunt ervaren.

Meer informatie...

12apr2016

'Droomduiden', lezing door Susanne Keyser

Je beste vriend en coach is altijd bij je. Ze ondersteunt je in je dagelijks leven met wijze adviezen en verruimende inzichten. Het enige lastige van haar is, dat ze een andere taal spreekt.

Meer informatie...

14jun2016

Robert Derksen speelt ´Op Zoek Naar Robert´

Spiritueel cabaret, een verhaal met veel humor en diepgang

Meer informatie...

13sep2016

Minimaliseren, lezing door Jelle Derckx

Minimalisme veranderde het leven van Jelle in positieve zin.

Meer informatie...

11okt2016

Persoonlijke groei met paarden, lezing door Jet Menkveld

Wat mensen van paarden kunnen leren. In de natuur werken aan persoonlijke groei met hulp van het krachtige en sensitieve wezen paard. In deze lezing wordt de inzet van paarden bij therapie en coaching besproken.

Meer informatie...

08nov2016

Danka Hüsken-Smit: Met Mandala’s meer Mens

Het is een woord uit het Sanskriet, de oude Indiase taal. Mandala’s houden je aandacht gefocust en helpen je alert en scherp te blijven. Psychiater Carl Gustav Jung zag de mandala als voorstelling van het onbewuste zelf.

Meer informatie...

10jan2017

De Poepdokter, lezing door Nienke Tode-Gottenbos

In je darmen leven miljarden bacteriën. Je bacteriën hebben invloed op jou - maar jij ook op je bacteriën! Als jij aardig bent voor hen, zijn zij lief voor jou.

Meer informatie...

14feb2017

Inspiratieavond Maya Wijsheid door Elvira van Rijn

De Maya cultuur wordt gezien als de hoogst ontwikkelde beschaving die Midden-Amerika heeft gekend. Hoe kunnen we de wijsheid van de oude Maya’s en hun onvoorstelbaar precieze kalenders in deze tijd gebruiken op een praktische manier? Wat is de link tussen Maya cultuur en Maya wijsheid?

Meer informatie...

14mrt2017

De actualiteit van Buber's filosofie, lezing door Farida Farhadpour

Wat kunnen wij leren van Martin Buber? Waarin onderscheidt hij zich?

Meer informatie...

11apr2017

Lezing Numerologie door Gerrit Jansen

Vanuit de numerologie is het mogelijk je levensmissie te berekenen, wat zijn in dit leven de kansen en valkuilen, wat heb je als Geest beloofd om op de aarde te ervaren.

Meer informatie...

09mei2017

Kleur bekennen met Feng Shui! Lezing door Renate Dries

Wat is Feng Shui eigenlijk? Wat kunnen we ermee? Een informatieve en interactieve avond.

Meer informatie...

13jun2017

Vleugelvrouw, vertelconcert door Helen Botman

Je vleugels uitslaan, je hart volgen en je dromen waarmaken… Hoe doe je dat? En vooral: wat kom je onderweg allemaal tegen? 

Meer informatie...

12sep2017

De cirkel is rond - Sjaan van der Gaauw

Deze lezing van Sjaan van der Gaauw gaat over haar eigen ontwikkelingsweg als medium.

Meer informatie...

10okt2017

Spelbijeenkomst Consent methode - Baudy Wiechers

Een avond spelen met gelijkwaardige besluitvorming waarbij iedereen echt meedoet! Iedereen zien en horen in gelijkwaardige besluitvorming – een spel om dit te ervaren! Besluiten nemen op basis van gelijkwaardigheid, waarbij alle stemmen gelden!

Meer informatie...

14nov2017

Inspiratieavond Maya wijsheid: Wat brengt 2018 - Elvira van Rijn

De Maya cultuur wordt gezien als de hoogst ontwikkelde beschaving die Midden-Amerika heeft gekend. Hun onvoorstelbaar precieze kalenders kunnen we in deze tijd nog steeds gebruiken als kompas in ons dagelijks leven. Deze avond werpt Elvira van Rijn een blik vooruit op het nieuwe jaar. Hoe kunnen we de Tzolkin kalender gebruiken als kompas voor 2018?

Meer informatie...

09jan2018

Atlantis in de huidige tijd: “verbinding tussen verleden en heden” - Yvonne van Steen

Wat is de samenhang tussen het Oude Atlantis en de huidige tijd? Hoe vinden we een weg in de veranderingen en de nieuwe tijdspanne?

Meer informatie...

13feb2018

De bibliotheek van Gizeh - Willem Witteveen

De Grote Piramide van Gizeh in Egypte is één van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid en de enige die is overgebleven. Al eeuwenlang bezoekt men dit enigmatische bouwwerk en probeert men de ware betekenis ervan te achterhalen. Zowel de bouwmethode als de functie zullen altijd een bron van inspiratie blijven voor de vele - al dan niet - professionele onderzoekers, zowel in Egypte als daarbuiten. Voor Willem Witteveen staat echter vast dat de Grote Piramide geen grafcomplex van farao Khufu is, maar een naslagwerk of bibliotheek bedoeld voor de huidige generaties met daarin verborgen de Gulden Frequentie van Gizeh, verantwoordelijk voor het ontstaan en bestaan van het leven op Aarde.

Meer informatie...

13mrt2018

De helende reis - Henriëtte Koks

Leef je leven vanuit innerlijke kracht zodat jouw levenszin en vitaliteit kunnen bruisen!

Meer informatie...

10apr2018

Onze psycho-energetische werkelijkheid - Peter Krul

Hoe kunnen we de begrippen “frequentie” en “resonantie” toepassen in onze relaties en ons persoonlijk leven? Wat is het belang van een “energetische benadering” en hoe kunnen we universele levensenergie vrij laten stromen?

Meer informatie...

08mei2018

Krachtig introvert - Marlie Franssen

Een introvert persoon wordt vaak afgeschilderd als een ‘verlegen, mensenschuw’ persoon. Maar klopt dat beeld dat we hebben wel? En als dit niet zo is, wat is een introvert dan wél? En vooral ook: waar blinkt hij in uit, en hoe zet hij zijn talent in? In deze lezing gaat Marlie Franssen in op alle facetten van introversie. Door middel van humor, luchtige voorbeelden en verhalen, neemt ze je mee in de wereld van de ‘stillen’ onder ons. Wat overigens niet betekent dat het stil hoeft te zijn! Ze nodigt je uit tot interactie (hoewel dat voor introverten soms een uitdaging is), en zet je aan tot het verkrijgen van eigen inzichten: ‘Oh, werkt dat zo bij mij?’.

Meer informatie...

12jun2018

De wereld is klank. Een verkenning van de Nāda Yoga - Gauranga, MartienHontelez

Gauranga - Martien Hontelez is musicus, mysticus en klanktherapeut. Zijn lezing over de mystieke werking van klanken zal hij afsluiten met een meditatief klankconcert waarin hij gebruik maakt van archaïsche instrumenten, zoals de didgeridoo, de gong, klankschalen, de fluit, de Sandawa en, niet te vergeten, de menselijke stem.

Meer informatie...

18sep2018

VerhalenCirkel & Muziek - Een moment van rust, voor een reis naar binnen. - Karien Pieterse

Tijdens een ‘VerhalenCirkel’ leest Karien Pieterse voor uit de verhalen die zij de afgelopen jaren in meditatie en in afstemming ontving.

Meer informatie...

09okt2018

Graancirkels, Wonder of Verwondering? - Roeland Beljon

In dit levendige verhaal komt aan de orde hoe graancirkelonderzoek in de jaren 90 in zijn werk ging en hoe dat is veranderd in de loop der jaren, hoe je interactie met het fenomeen kunt hebben en veel plezier aan graancirkels kunt beleven. Tenslotte zal Roeland zijn conclusies presenteren na 24 jaar “graancirkelen”.

Meer informatie...

13nov2018

Ontmoetingen met de Elf Fjerk - Lezing met een interactief staartje - Hanneke Bouma

Hoe zou het zijn als er opeens een elf voor je neus staat die zegt dat hij dingen komt vertellen en dat je dat maar eens moet gaan opschrijven. Zou je het doen? Wat begon met aantekeningen in een opschrijfboekje is een heus boek geworden.

Meer informatie...

12feb2019

Het Mysterie van de Bosnische Piramides - Aafke Douma en Rob Heiligers

Laat je verwonderen! Mediamieke ervaringen rond de piramides in Bosnië. Tijdens deze interactieve lezing zullen Aafke Douma en Rob Heiligers uit Groningen verhalen over de inspirerende reizen die ze maakten naar de Bosnische 'Vallei van de Piramides', nabij Sarajevo. Ja, op de Balkan staan piramides! Een is zelfs 360 m hoog, veel hoger dan die in Egypte. En nee, er hebben daar nooit farao's gewoond. Dus hoe kan dat en hoe zit dit?

Meer informatie...

12mrt2019

Zelfgenezing met behulp van je mind - Lezing door Henk Fransen

‘Zelfgenezing is het bevrijden van je volledige potentieel voor de genezing van je lichaam, je relaties, je financiën, je werksituatie of wat dan ook maar verbetering behoeft voor je gevoel’

Meer informatie...

09apr2019

Pansori Living Sound – de vibraties van de stem als genezend instrument - Anke Reinouts van Haga

Pansori Living Sound brengt unieke en fascinerende klanken voort die alle gebieden van het leven aanraken: fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal. De klanken raken de mens van top tot teen en de vrije Pansori-klanken brengen beweeglijkheid in wat is vastgelopen.

Meer informatie...

14mei2019

MIR-Methode - zelfheling in een handomdraai - Mireille Mettes

De MIR-Methode is een zelfhelingsmethode. Het is ontwikkeld door Mireille Mettes, in haar natuurgeneeskundige praktijk.

Meer informatie...

11jun2019

Arie Vuyk speelt MEANDER

Arie Vuyk, toekomstig winnaar van de Nobelprijs voor het cabaret, maakte een spirituele feel good voorstelling.

Meer informatie...

10sep2019

LEVENSCIRKEL - door voordrachtskunstenaar Carool Popelier

Levenscirkel - Van Oud naar Nieuw, via Dood naar Leven - door voordrachtskunstenaar Carool Popelier

Meer informatie...

08okt2019

Neo-Reichiaanse karakterstructuren - Ervaringsgerichte lezing door Hanneke Verhulst

Neo-Reichiaanse karakterstructuren - ‘lichaam, psyche en persoonlijkheid’

Meer informatie...

11feb2020
10mrt2020
24sep2021

Spirituele cabaretshow ‘Rugzak’ - door Robert Derksen

Spirituele cabaretshow ‘Rugzak’ (let op: gewijzigde datum, voor één keer op vrijdag!)

Meer informatie...

12okt2021

Het Juweel in het Hart - Lezing door Harry Dijkshoorn

Een non-duaal verhaal met een verrassende moraal

Meer informatie...

Delen? Vinden wij heel fijn!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email