• Home >>

‘Voeding en ontgiften’, lezing door Mike Donkers

10feb2015

Mike Donkers zal ingaan op hoe we op een zo effectief en snel mogelijke manier kunnen ontgiften van vervuilende en schadelijke stoffen, die ons verzieken en verzwakken. Het wordt tijd dat we weer in onze kracht gaan staan en de lessen van natuurvolkeren helpen ons hierbij!

Mike Donkers zal vertellen hoe hij via diverse omwegen is uitgekomen op de traditionele voedingspatronen van veertien natuurvolkeren die werden onderzocht door Weston Price, die er een boek over schreef dat in een Nederlandse vertaling van Mike in 2012 verscheen. Deze natuurvolkeren hadden geen voedingswetenschappers en geen Voedingscentrum, maar we hebben het wel aan hen te danken dat wij hier nog zijn, want het zijn onze voorouders! Deze mensen gaven hun kennis en wijsheid van generatie op generatie door en tot aan de Tweede Wereldoorlog was dat in Nederland ook nog het geval.

Na de oorlog werd onze wereld alleen maar jachtiger en de industrialisatie bracht milieuvervuiling, bodemuitputting en verlies van voedingsstoffen met zich mee. Gemaksvoedsel uit de supermarkt is de norm geworden en helaas ook een alsmaar groeiend ziekte- en sterftecijfer. De moderne westerse mens lijdt niet aan kwantitatieve ondervoeding - aan onze calorieën komen we wel - maar aan kwalitatieve ondervoeding: gebrek aan voedingswaarde dus. Daarom is het van belang dat we weer volledig en volwaardig voedsel gaan eten dat zich door de eeuwen heen heeft bewezen. We hoeven hiervoor niet het wiel opnieuw uit te vinden. Weston Price verrichtte de beste voedingsstudie ooit gedaan en hij heeft in kaart gebracht welke voeding natuurvolkeren zo volmaakt gezond en gelukkig hield.

Deze mensen hadden een schoon lichaam en een schone geest en dat is voor ons ook nog steeds haalbaar.
Het wordt tijd dat we weer in onze kracht gaan staan en de lessen van natuurvolkeren helpen ons hierbij!

Delen? Vinden wij heel fijn!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
30 mei 2016