• Home >>

‘Het Presence-proces, Stap voor stap naar het nu’, interactieve lezing/workshop door Anneke Schlepers

10nov2015

Met een afstemming: laat maar zijn en voel wat is. Een ervaring met de ademverbinding. Ervaringen uit de Presence bijeenkomsten. De hier en nu werkwijze met de thema’s.

Het Presence-proces is een methode die Michael Brown ontwikkeld heeft.
Een geschenk dat ieder geeft aan zichzelf, die Aanwezigheid [Presence] in het Hier en Nu werkelijk en vollediger wil ervaren.

Op een doeltreffende en nauwgezette wijze wordt de weg gewezen die leidt naar een authentiek en vreugdevol leven in liefde en onschuld.
Praktische technieken en hulpmiddelen worden in de methode aangereikt, waardoor op milde wijze, emotioneel beladen inprentingen en overtuigingen geïntegreerd kunnen worden naar Aanwezigheid in het Nu.

Een andere belangrijke pijler in dit proces is: met de ademverbindingstechniek angst, boosheid of verdriet uit het verleden  loslaten en integreren.

Het Presence-proces is er doelbewust op uit om energetische barrières die opgeworpen worden door de “ja maar…..stemmetjes” die vanuit het collectieve angstencentrum gestuurd worden, tot bedaren te brengen.

Het Presence-proces is het resultaat van een zoektocht die de schrijver weer verbond met het authentieke Zijn.
Voordat hij deze zoektocht begon was hij jarenlang bezig geweest om het hoofd te bieden en zichzelf te genezen van een zeer pijnlijke neurologische aandoening, het syndroom van Horton genaamd. Met deze methode besefte hij dat de neurologische aandoening niet meer zijn vijand bleek te zijn, maar zich ontpopte als boodschapper en begeleider.
De eerste sleutel om dit te bereiken was de meest voor de hand liggende techniek van bewust verbonden ademen, waarbij doelbewust geademd wordt zonder een merkbare pauze tussen de in-en uitademing. Het leidde ertoe dat zijn lichamelijke pijn langzaam maar zeker soms afnam en het gevoel van welbevinden toenam.
Op een gegeven moment hield hij op het woord genezing te gebruiken, omdat dit woord geassocieerd is met: “er is iets mis met me”. In plaats daarvan begon hij het woord integratie te gebruiken.

Er deden zich talloze gelegenheden voor om te twijfelen. Gelukkig was er altijd een manier tot zijn beschikking namelijk: de bewust verbonden ademtechniek gebruiken om weer binnen te kunnen treden in het stralende licht van  Aanwezigheid Hier en Nu in dit Moment. Presence!

Meer informatie over Anneke en haar werk vind je op www.abc-coaching-arnhem.nl
abc coaching voor persoonlijke ontwikkeling en herstellende innerlijke reizen.

 

Delen? Vinden wij heel fijn!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
24 mei 2016