• Home >>

Neo-Reichiaanse karakterstructuren – Ervaringsgerichte lezing door Hanneke Verhulst

08okt2019

Neo-Reichiaanse karakterstructuren - ‘lichaam, psyche en persoonlijkheid’

Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Duur: tot 22.00 uur

Locatie: Theater het Hof

Adres: Boekhorstenstraat 58, Arnhem

Kosten p/p: € 15,- inclusief kopje thee of koffie bij aanvang

Neo-Reichiaanse Karakterstructuren

‘Lichaam, psyche en persoonlijkheid’ 

Je karakterstructuur toont zich in hoe jouw lichaam zich houdt, in je gedrag en in je reacties op je omgeving. De psychiater W. Reich, een leerling van Freud, ontdekte dat de fysiek- energetische organisatie van een lichaam weergeeft waar iemands (vroege) ontwikkeling voldoende steun en bedding kreeg en waar onvoldoende. Over zijn later o.a. door Alexander Lowen verder uitgewerkte karakterstructuren gaat deze lezing.
Elke ontwikkelingsfase waar we als kind door heen gaan kent zijn eigen specifieke behoefte. Wanneer de omgeving daar niet of onvoldoende aan tegemoet kan komen, kan dat dusdanig pijnlijke en voor een kind onhanteerbare gevoelens opleveren, dat die uit het bewustzijn verbannen moeten worden. Dat verbannen doen we via fysiek-energetische verdedigingsmechanismes. Wanneer verdedigingsmechanismen beklijven, ontstaan karakterstructuren (maskers). Bedoeld om ons te helpen overeind te blijven, maar maskers kunnen ons ook afsnijden van onze authenticiteit en essentie; ons ‘ innerlijk thuis’. Ook werkelijke intimiteit, levensvreugde en vitaliteit staan minder tot onze beschikking. Later in ons leven kan ‘heimwee’ en verlangen naar waarachtig contact met onszelf, de ander en het hier en nu, ons aanzetten tot zelfonderzoek. Juist onze karakterstructuur zal onze de weg wijzen naar onze ‘bannelingen’. Wanneer we die weer omarmen en integreren, landen we weer in onze heelheid.
Deze lezing biedt een helder overzicht van de zes verschillende karakterstijlen. Ze worden herkenbaar en invoelbaar belicht en kunnen zo een goed handvat vormen in het leren begrijpen van jezelf en anderen.

De lezing wordt gegeven door Hanneke Verhulst (1967)

Lees meer op www.singingbody.nl

 

 

Er zijn nog 47 plaatsen beschikbaar.

Reserveer je plaats voor deze lezing

Vooraf betalen op rekening Spiritueel Café Arnhem NL 06 TRIO 0254 7547 16, onder vermelding van de lezing. Aanmelding is definitief als betaling binnen is met vermelding naam met eventueel de naam van partner/ huisgenoot als je samen komt.. Voor het maken van een reservering hebben we de onderstaande gegevens nodig. Vul je gegevens in:

Aantal gewenste plaatsen

Anti spam som 10 - 2 =

Stuur mij een kopie van mijn reservering

Enter the word YES in the box:
Validating payment information...
Waiting for Payment Gateway...
Delen? Vinden wij heel fijn!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
26 juli 2019