• Home >>

De wereld is klank. Een verkenning van de Nāda Yoga – Gauranga, MartienHontelez

12jun2018

Gauranga - Martien Hontelez is musicus, mysticus en klanktherapeut. Zijn lezing over de mystieke werking van klanken zal hij afsluiten met een meditatief klankconcert waarin hij gebruik maakt van archaïsche instrumenten, zoals de didgeridoo, de gong, klankschalen, de fluit, de Sandawa en, niet te vergeten, de menselijke stem.

Aanvang: 20.00 uur inloop vanaf 19.30 uur Duur: tot 22.00 uur

Locatie: Theater het Hof Boekhorstenstraat 58 Arnhem

Volgens de oud-Indische filosofie is het volledige Universum voortgekomen uit trilling: uit de oerklank “AUM” (of OM). Niet alleen in filosofie van Yoga en vedanta komen we een verwijzing tegen naar het ontstaan van het Universum uit geluid. In het Oude Testament kunnen we lezen: “In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God. “ Er lijkt hier geen verschil te bestaan tussen God en het woord. De Soefi-mysticus Hazrat Inayat Khan heeft gezegd: “Wie de kennis heeft van klank, kent de geheimen van het heelal”.

Er bestaat dus een zeer nauwe band tussen geluid of klank en het Bestaan en vanzelf dient zich dan de vraag aan of je de Bron van het Bestaan kunt vinden door de weg van de klank te volgen. Dat is wat een Nāda Yogi doet: hij of zij zoekt de verbinding met het Goddellijke door klanken en muziek.

Voor Gauranga past het zingen van mantra’s in zijn dagelijkse spirituele routine. In zijn eigen atelier bouwt hij de Sandawa en de klanktafel waarmee meditatief en therapeutisch gewerkt wordt. Wil je meer weten over zijn werk? Bezoek dan zijn websites: www.mantrazingen.nl  en www.nada-atman.nl

Reserveer je plaats voor deze lezing

Vooraf betalen op rekening Spiritueel Café Arnhem NL 06 TRIO 0254 7547 16, onder vermelding van de lezing. Aanmelding is definitief als betaling binnen is met vermelding naam met eventueel de naam van partner/ huisgenoot als je samen komt.. Voor het maken van een reservering hebben we de onderstaande gegevens nodig. Vul je gegevens in:

Aantal gewenste plaatsen

Anti spam som 3 - 1 =

Stuur mij een kopie van mijn reservering

Enter the word YES in the box:
Validating payment information...
Waiting for Payment Gateway...
Delen? Vinden wij heel fijn!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
18 juli 2017