• Home >>

Inzicht in ADHD en ADD. Lezing door Ineke Gorter.

14okt2014

Hoe kun je worden wie je bent? Hoe kun je, ondanks het anders zijn in de ogen van anderen of jezelf, toch zijn wie je bent en jezelf neerzetten.? Wat is jouw specifieke waarde die jij meebrengt in dit leven en welke lessen heb je te leren?

Deze lezing zal je inzicht geven in hoe je ADHD en ADD kunt bekijken vanuit systemisch en spiritueel oogpunt.

Er komen antwoorden op vragen als:
Welke handvatten staan er tot onze beschikking om onszelf te worden, met ADHD of ADD?
Welke rol speelt ADHD en ADD als we het hebben over overlevingsmechanisme?
Wat is de impact van ons systeem van herkomst op ADHD en ADD?
Waar hangt onze ziel uit, wie is het die ons lichaam bewoont?
Hoe komen we thuis bij onszelf, ook in de dagelijkse dag?

Ineke Gorter is zelf ervaringsdeskundige (ADD) en is door haar werk als coach/therapeut steeds dieper op onderzoek gegaan naar welke aspecten er een rol spelen in het leven van de mens met ADHD en ADD. Wat zijn de mogelijke oorzaken, wat is de reden, wat levert het op? Zie je ook de positieve kanten en kun je het hele pakketje van wie jij bent accepteren? Kun je ook nog lachen om jezelf als je aan het eind van de dag de niet uitgepakte boodschappen terug vindt op de koelkast omdat de hond je vrolijk kwispelend gedag kwam zeggen?

Regelmatig ziet zij in haar praktijk dat ADHD en ADD is ontstaan vanuit een overlevingsstrategie, in antwoord op de mogelijkheden en onmogelijkheden binnen het gezin van herkomst.

De symptomen die we ADHD en ADD zijn gaan noemen kwamen toen 'goed uit', zo konden we overleven, de kwetsuren dragen en er het beste van maken voor onszelf. Daarmee hebben we getracht onze verlangens toch vorm te geven, eventueel met risico van afwijzing en buitengesloten worden/raken. Het drama dat daarop volgt is dat wij onszelf van binnen blijven afwijzen en zo steeds verder van onze eigenheid en kern komen te staan.

In het leven gaat het er altijd om of je antwoord weet te geven op jouw 'lot' en plaats wilt maken voor je ware Zelf en Ziel, zodat je met plezier kunt leven.

Hoe kun je worden wie je bent? Hoe kun je, ondanks het anders zijn in de ogen van anderen of jezelf, toch zijn wie je bent en jezelf neerzetten.? Wat is jouw specifieke waarde die jij meebrengt in dit leven en welke lessen heb je te leren?

Die hele zoektocht gaat over zingeving.

Delen? Vinden wij heel fijn!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
25 juni 2016