• Home >>

Het Juweel in het Hart – Lezing door Harry Dijkshoorn

12okt2021

Een non-duaal verhaal met een verrassende moraal

Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Duur: tot 22.00 uur

Locatie: Theater het Hof

Adres: Boekhorstenstraat 58, Arnhem

“Met de hunkering naar waarheid
wordt de mens geboren.
Het is het juweel in het hart
dat reeds bij de geboorte straalt.”
Rumi

Harry Dijkshoorn vertelt zijn levensverhaal, een verhandeling over de hunkering naar geluk, de vervulling van het hart en de zoektocht naar het Ene. Hij was zelf negentien jaar oud toen - als uit het niets - het verlangen naar waarheid en voleinding zijn geest met grote kracht doordrong. Dit verlangen bleek geen bevlieging. Het leidde tot een levensbepalende zoektocht waarin hij vooral aangetrokken werd door de oude non-duale bevrijdingswegen van India. Hij woonde ook 6,5 jaar lang in de oude stad van Jeruzalem waar hij dagelijks tijd doorbracht en mediteerde in de Heilige Grafkerk, de Synagoge bij de Klaagmuur en verschillende andere gewijde plaatsen in deze heilige stad. Nu, 42 jaar later, verhaalt hij over de verrukkingen en de beproevingen van de innerlijke zoektocht naar God.

Harry Dijkshoorn (1958) is na een 38 jarig verblijf in het buitenland sinds twee jaar weer teruggekeerd in Nederland. Hij woont met zijn vrouw en 11 jarige dochter in Culemborg. Zijn werk als therapeut is gebaseerd op vier decennia van toegewijde therapeutische en spirituele vorming, vanuit de westerse psychotherapie (Somatic Experiencing, een lichaamsgerichte benadering voor het oplossen van traumatische stress, van Peter Levine), en de traditionele leringen en meditatie uit India (Boeddhisme en Advaita Vedanta, non-dualisme). Hij is meditatieleraar en begeleidt mensen op het pad naar Zelfkennis.

 

Er zijn nog 62 plaatsen beschikbaar.

Reserveer je plaats voor deze lezing

Vooraf betalen op rekening Spiritueel Café Arnhem NL 06 TRIO 0254 7547 16, onder vermelding van de lezing. Aanmelding is definitief als betaling binnen is met vermelding naam met eventueel de naam van partner/ huisgenoot als je samen komt.. Voor het maken van een reservering hebben we de onderstaande gegevens nodig. Vul je gegevens in:

Aantal gewenste plaatsen

Anti spam som 10 - 4 =

Stuur mij een kopie van mijn reservering

Enter the word YES in the box:
Validating payment information...
Waiting for Payment Gateway...
Delen? Vinden wij heel fijn!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
6 oktober 2020