• Home >>

GEANNULEERD – Het Egyptisch dodenboek, de reis tussen twee levens – door Corine Zuiderduin

08feb2022

Het Egyptisch dodenboek

Waar ben je in de periode tussen twee levens? Hoe ziet die wereld eruit? En waarom leef je op aarde?
Egyptische priesters hadden een helder beeld over de geheimen van leven en dood.
Volgens hen bestaat er geen dood. Er bestaat alleen maar leven; leven met vorm - een lichaam - en leven zonder lichaam. Dit idee bestaat in meerdere oude culturen, maar het bijzondere van de oude Egyptenaren is dat zij de verschillende bewustzijnsfasen waar je na de dood doorheen gaat vastlegden in sprekende voorstellingen.

Aan de hand van prachtige afbeeldingen neemt Corina Zuiderduin je mee door deze verschillende fasen. Zij geeft een geheel nieuwe interpretatie waarin diverse symbolen waarvan de betekenis tot nu toe onduidelijk was worden onthuld. De eeuwenoude voorstellingen blijken een verrassend herkenbare betekenis te hebben.

Corina Zuiderduin deed onderzoek naar mythen en symbolen in het oude Egypte aan de universiteit van Leiden waar zij professor Olaf Kaper ontmoette. Verrast door haar andere manier van kijken spoorde hij haar aan om haar ideeën in een boek vorm te geven. Corina Zuiderduin geeft sinds vele jaren lessen beeldende vorming in Rijksmuseum van Oudheden waar deelnemers plaatsnemen voor de duizenden jaren oude Egyptische beelden.

Voor meer informatie kijk op degroenesfinx.nl

Registratie is niet meer mogelijk

Delen? Vinden wij heel fijn!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
29 september 2020