• Home >>

De actualiteit van Buber’s filosofie, lezing door Farida Farhadpour

14mrt2017

Wat kunnen wij leren van Martin Buber? Waarin onderscheidt hij zich?

Aanvang: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)

Locatie: Theater Het Hof, Boekhorstenstraat 58, Arnhem

Kosten p/p: € 15 incl. koffie/thee bij binnenkomst en hapje na afloop

Martin Buber is een van de weinige filosofen die de mens als fundamenteel relationeel beschouwt. Dit in tegenstelling tot andere westerse filosofen die veel meer nadruk leggen op autonomie of zelfs onafhankelijkheid van de mens. Het streven naar autonomie heeft ons veel gebracht: meer regie op je eigen leven, meer zelfkennis, ruimte om jezelf centraal te stellen en persoonlijk te ontwikkelen etc. Maar iets lijkt ook verloren te zijn gegaan. Iets wat je als mens nooit in je eentje voor elkaar kunt krijgen: betekenis. Want betekenis wordt je gegeven!

Het is daarom ook niet vreemd dat steeds meer mensen op zoek zijn naar verbinding. Verbinding met een (spirituele) beweging, op zoek naar een partner, daar waar familiaire banden minder sterk zijn zelf creëren van een extended family, samenwerken met andere zelfstandige ondernemers, etc. Maar ook mensen die de stad verlaten voor de natuur om tot zichzelf te komen. Deze ontwikkeling is zeer goed te verklaren vanuit drie fundamentele sferen voor elke relationele mens volgens Buber. Namelijk de relatie met de inspiratiebron of de geestelijke wereld, relatie met de natuur en relatie met andere mensen.

De 'shift' in ons bewustzijn, waar de laatste jaren vaak over gesproken wordt, gaat hierover. Wat betekent het om vrij EN verbonden te zijn tegelijk? Voor jou als individu en voor ons als samenleving? Veel organisatorische en maatschappelijke vragen komen bovendien in een geheel ander licht te staan als we de relationaliteit van de mens leren erkennen. Zijn wij bereid om ook de consequenties te nemen van een verruimd bewustzijn?

Farida is in haar denken doorgegaan op Buber's filosofie en wil dit graag met ons delen.

Alvast kennismaken met Farida? Bekijk dan via uitzending gemist het interview dat ze gaf in de serie van Het Vermoeden of op haar website www.aramesh.nl 

Reserveer je plaats voor deze lezing

Vooraf betalen op rekening Spiritueel Café Arnhem NL 06 TRIO 0254 7547 16, onder vermelding van de lezing. Aanmelding is definitief als betaling binnen is met vermelding naam met eventueel de naam van partner/ huisgenoot als je samen komt.. Voor het maken van een reservering hebben we de onderstaande gegevens nodig. Vul je gegevens in:

Aantal gewenste plaatsen

Anti spam som 8 + 10 =

Stuur mij een kopie van mijn reservering

Enter the word YES in the box:
Validating payment information...
Waiting for Payment Gateway...
Delen? Vinden wij heel fijn!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
5 september 2016