• Home >>

Danka Hüsken-Smit: Met Mandala’s meer Mens

08nov2016

Het is een woord uit het Sanskriet, de oude Indiase taal. Mandala’s houden je aandacht gefocust en helpen je alert en scherp te blijven. Psychiater Carl Gustav Jung zag de mandala als voorstelling van het onbewuste zelf.

Aanvang: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)

Locatie: Theater Het Hof, Boekhorstenstraat 58 te Arnhem

Kosten p/p: € 15 incl. koffie/thee bij binnenkomst en hapje na de lezing

Danka: ‘Mijn persoonlijk motto voor de mandala is: met Mandala’s meer Mens. Wil jij weten wie je bent, hoe je handelt, wat je overtuigingen zijn?

Op dit ogenblik is er een ‘hype’ gaande, waarbij iedereen zich bezighoudt met het kleuren van kleurplaten. Vele kleurboeken zijn verschenen en vele kaarten in blokvorm, die je – na het kleuren – kunt versturen. Het is een goed gevoel voor een mandaladocent en een tekentaaldocent/therapeut – zoals ik, om te zien dat er eindelijk begrip ontstaat voor dit prachtige fenomeen, dat ‘kleuren’ heet.

Tegelijkertijd weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om – naast het kleuren van voorgedrukte kleurplaten – zelf aan de slag te gaan en de eigen creatieve scheppingskracht aan het woord te laten. Pas dan hebben we te maken met een wezenlijk ‘verbindend’ en ‘uit zichzelf ontwikkelend’ samengaan van onze beide hersenhelften, die tot heelheid van onze ziel voeren. Vanuit mijn onderwijsbevoegdheid, als natuurgenezer en tekentherapeut/docent/ trainer, draag ik al vanaf 1991 mijn steentje hiertoe bij. Mijn boeken getuigen hiervan.

Door zelf te tekenen wat je voelt, denkt en doet krijg je dieper inzicht in jezelf, in wat je doet en hoe je handelt. Je leert je eigen overtuigingen kennen. Het werken met de mandala (tekenen binnen een cirkel) is een op de praktijk geschoeide werkvorm om achter je al dan niet ingebeelde overtuigingen te komen, zelfonderzoek te doen en om te weten te komen wie je ‘echt’ bent. Door op een eenvoudige manier binnen een cirkel te tekenen ontdek je ongewenste beweegredenen die je steeds verder van je innerlijke zelf afbrengen en leer je deze om te vormen tot gereedschap waarmee je verder kunt.

Tekenervaring is niet nodig, iedereen kan het. Werken met het instrument mandala helpt je zelfonderzoek te doen in het diepst van je wezen. Te ontdekken wie je werkelijk bent. Belemmerende overtuigingen op te sporen. Die belemmeringen uit je systeem te verwijderen. Nieuwe overtuigingen te gronden en te implementeren.

Tijdens de interactieve lezing zullen we – naast het verhaal over en de beelden van mandala’s - een persoonlijke ervaring opdoen met de mandala en ontdekken wat het scheppend tekenen van mandala’s ook voor jou kan betekenen.’

Meer informatie over Danka en haar werk vind je op www.mandalacoaching.nl

De driejarige opleiding door Danka tot mandala & numerologiedocent vindt in het dominicanenklooster te Huissen plaats. Meer informatie: www.dominicanenkloosterhuissen.nl 

Reserveer je plaats voor deze lezing

Vooraf betalen op rekening Spiritueel Café Arnhem NL 06 TRIO 0254 7547 16, onder vermelding van de lezing. Aanmelding is definitief als betaling binnen is met vermelding naam met eventueel de naam van partner/ huisgenoot als je samen komt.. Voor het maken van een reservering hebben we de onderstaande gegevens nodig. Vul je gegevens in:

Aantal gewenste plaatsen

Anti spam som 5 + 7 =

Stuur mij een kopie van mijn reservering

Enter the word YES in the box:
Validating payment information...
Waiting for Payment Gateway...
Delen? Vinden wij heel fijn!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
26 april 2016