• Home >>

‘Damestasjes lezen en herenbroekzak kijken’, lezing door Yoeke Nagel

14apr2015

Aan de hand van alle troep die een vrouw met zich meezeult, kijkt Yoeke in de ziel van de eigenares. Waarom heeft zij zes pennen bij zich? Een borstel en twee lipsticks? Wat betekent de hoeveelheid leefgruis onderin haar tas?

Een damestas geeft zwijgend antwoord op levensvragen, toont ongebruikte kwaliteiten en talenten van de draagster van de tas en biedt zelfs de mogelijkheid om het leven waardevoller te maken, door middel van eenvoudige damestasjesmagie.

Maar niet alleen in damestasjes, ook ..
in herenbroekzakken en colbertjes zitten spullen die de drager ervan denkt nodig te hebben om te overleven. Alleen het hoogstnoodzakelijke dus, voor het geval dat’…

Met het lezen van damestasjes of het lezen van herenbroekzakken wordt snel geanalyseerd wat dat geval dan is. Zo worden geheime angsten en verlangens direct helder. Want waarom wil je perse een kompasje bij je hebben als je toch niet weet hoe dat ding werkt? Een boardingpass van meer dan een jaar geleden? Niet voor het functioneel gebruik ervan in elk geval. In een damestas of herenbroekzak zitten niet alleen gebruiksvoorwerpen, maar ook monumentjes, souvenirs, voornemens, in de vorm van spulletjes die we met ons meesjouwen. Ze zijn de symbolen voor alles wat we belangrijk vinden in het leven.

Ruim 4000 tasjes
Damestasjeslezen werd uitgevonden en ontwikkeld door Yoeke Nagel, journalist, psychosociaal therapeut en spreekster. Zij schreef het boek 'Damestasjeslezen, het orakel dat je met je meedraagt', dat in 2009 werd gepubliceerd door A3boeken. Sindsdien las zij tijdens workshops, lezingen en particuliere bijeenkomsten ruim 4000 tassen en broekzakken.

Delen? Vinden wij heel fijn!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
30 mei 2016