• Home >>

Bewust ademen én bewust bewegen, hoe doe je dat?

10mrt2020

Interactieve lezing door Robin Captijn

Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Duur: tot 22.00 uur

Locatie: Theater het Hof

Adres: Boekhorstenstraat 58, Arnhem

Kosten p/p: € 15,- inclusief kopje thee of koffie bij aanvang

 

OMSCHRIJVING

Wie bewust – mindfull – beweegt komt uit zijn onbewuste vlucht- en vechtgedrag. Bewust bewegen is gericht op ontspanning van spieren, gewrichten én geest.

Die bewustwording vraagt aandacht, maar heeft ook veel voordelen:

  • Concentratie neemt toe
  • Kort ziekteverzuim neemt af
  • Communicatie algemeen en onderling verbetert
  • Lichaamshouding verbetert
Twee- en driedimensionale bewegingen

In het Westen maken wij niet meer optimaal gebruik van onze gewrichten. Het enkelgewricht wordt bijvoorbeeld door het dragen van schoenen verkeerd gebruikt. We buigen onze knieën en ellebogen nauwelijks of op een verkeerde manier. Pas je de bewegingen driedimensionaal toe, dan komt er rust. Fysiek én mentaal. Tijdens de interactieve lezing legt Robin uit hoe je driedimensionaal bewegen in het dagelijks leven toe kunt passen.
Wie bewust beweegt, gaat ook bewuster ademhalen. In elk geval ontstaat er inzicht. Dit inzicht toont dat we ademstops creëren en dat we vooral via onze mond ademen, in plaats van door onze neus. Hierdoor ontstaat dat vlucht- en vechtgedrag. Wie zich bewust is van het proces, kan dit doorbreken. Ook dit komt tijdens de interactieve lezing aan bod.

 

 

Wie is Robin Captijn?

Robin is holistisch voetspecialist-therapeut. Wie het over voetproblemen heeft, moet anders gaan denken, basisdenken noemt Robin dat. Hij heeft zijn kennis van Mida Schutte en heeft in het verleden een ademtherapie ontwikkeld. Zijn ervaringen heeft hij in de lezing verwerkt.
In de praktijk is voor Robin alles bewegen: fysiek en mentaal. Wie zijn voeten stilzet, zorgt ervoor dat er iets tot stilstand komt. Dat maakt ziek, volgens Robin. De systemen in een mensenlichaam zijn volgens hem afhankelijk van regelmatig, maar ook gevarieerd bewegen. Leefgewoontes als te lang zitten en schoenen dragen met een voorgevormde binnenzool beperken bewegingsvrijheid. Vergelijk het met een korset of gips. Robin wil dit korset doorbreken en iedereen in beweging brengen, door in contact met de aarde de voorvoet weer actief te maken. Interesse? Kom luisteren en pas zijn advies direct in de praktijk toe.

 

Er zijn nog 44 plaatsen beschikbaar.

Reserveer je plaats voor deze lezing

Vooraf betalen op rekening Spiritueel Café Arnhem NL 06 TRIO 0254 7547 16, onder vermelding van de lezing. Aanmelding is definitief als betaling binnen is met vermelding naam met eventueel de naam van partner/ huisgenoot als je samen komt.. Voor het maken van een reservering hebben we de onderstaande gegevens nodig. Vul je gegevens in:

Aantal gewenste plaatsen

Anti spam som 3 + 9 =

Stuur mij een kopie van mijn reservering

Enter the word YES in the box:
Validating payment information...
Waiting for Payment Gateway...
Delen? Vinden wij heel fijn!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
27 juli 2019